Deelnemers Vitaliteit thema

Jau® Vitaal

Jau® Centrum in Beweging richt zich op zorg. We zorgen ervoor dat jij je weer beter voelt. Jau® Vitaal focust op hoe je je goed kunt blijven voelen. We helpen je om gezond en vitaal te blijven. Voldoende bewegen, goed slapen, je sterk voelen en kunnen ontspannen zijn hier allemaal onderdeel van. Met onze beweeg- en leefstijlprogramma’s ondersteunen we je hierbij.

We helpen niet alleen jou, maar ook je bedrijf, vereniging of sportclub. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een gezondheidsplan voor jouw organisatie, een sportspreekuur op je club of een Preventief Medisch Onderzoek voor je medewerkers.

Benieuwd wat we voor je kunnen doen? We gaan graag met je in gesprek om te bespreken hoe we je kunnen helpen en ondersteunen.

ZAPpers

Zwerfafval pakken we samen op

In onze blauw-groene gemeente is dagelijks een groep Zappers (zwerfafvalpakkers) actief. Deze vrijwilligers gaan op pad om straten en bermen schoon te houden. In een schone omgeving is het immers prettiger leven. En hoe minder afval in het milieu komt, hoe beter.

Tijdens het zappen ben je lekker buiten, je bent in beweging en komt ook nog mensen tegen. Het is eigenlijk het nuttige met het aangename verenigen. Zappen doe je alleen of samen. Je kan het gewoon doen waar en wanneer het jou uitkomt. Via de site van de gemeente Drimmelen kun je aangeven dat je Zapper wilt worden. We vertellen je hier graag meer over.

Voor actuele informatie vanuit Whatzap, kun je je aanmelden bij whatzapdrimmelen@gmail.com

Welzijn/Dagcentrum, Grand Café, VPT en LAT

Seniorenpartner De Wijngaerd is een zelfstandige organisatie die vanuit de locatie in het kerndorp Made zorg en diensten verleent aan alle ouderen in de gemeente Drimmelen en in de omliggende regio. Als Seniorenpartner gaat de Wijngaerd een langdurige relatie aan met ouderen, die ondersteuning nodig hebben om aangenaam ouder te worden.

De Wijngaerd is daarom veel meer dan een zorgcentrum en levert een compleet assortiment aan zorg en diensten bestaande uit: ondersteuning thuis, wijkverpleging, hulp bij het huishouden, dagbesteding/welzijn.

In de Wijngaerd worden verschillende activiteiten georganiseerd waar u ook aan kunt deelnemen, denk hierbij aan bingo, sjoelen, kaarten. U wordt hiervoor hartelijk ontvangen door onze medewerkers Welzijn en vrijwilligers. En wie weet, houdt u er leuke nieuwe contacten aan over.

Daarnaast kunt u genieten van een heerlijke maaltijd in ons Grand Café. In ons gezellige Grand Café worden geregeld Thema-diners georganiseerd waarvoor iedereen zich kan aanmelden.

U bent altijd van harte welkom in de Wijngaerd !

Fietsmaatjes Drimmelen

Met St.Fietsmaatjes Drimmelen willen we ervoor zorgen dat iedereen in onze gemeente, die niet of niet meer zelfstandig kan of durft te fietsen, weer samen met een vast fietsmaatje ‘n lekker fietstochtje kan maken. We gebruiken daarvoor een elektrisch ondersteunde duofiets. (We hebben onze duofiets meegebracht, zodat je de fiets eens goed kunt bekijken en kunt uitproberen hoe lekker zo’n fiets nou zit).

Duofietsen kan samen met een familielid of vriend, maar ook met een nog te koppelen “vast” Fietsmaatje. Op dit moment zijn duofietsen meestal alleen beschikbaar voor bewoners van zorginstellingen. Fietsmaatjes Drimmelen wil ze juist toegankelijk maken voor mensen, die (nog) thuis wonen. En….Leeftijd speelt daarbij geen enkele rol.                                                                                        

Door iemand weer te kunnen laten fietsen, dragen we bij aan een betere kwaliteit van leven:

*sociale contacten: fietsmaatjes zitten op de duofiets náást elkaar en zo kom je gemakkelijk met elkaar in gesprek

*lekker buiten: je trekt er samen op uit, voelt de wind weer door je haren waaien

*beweging: Je hóeft niet mee te fietsen, maar mag naar wens en vermogen lekker mee bewegen (denk ook bijv. aan revalideren)

Kijk op fb-pagina Fietsmaatjes Drimmelen of  onze website.

De Brommobiel

Bij Verkeersschool van Dongen kunt u al sinds 1945 terecht voor rijopleidingen maar ook voor opfriscursussen.

Of u nu uw rijbewijs wilt behalen, lange tijd niet gereden heeft of zich onzeker voelt in het verkeer, wij helpen u graag weer veilig de weg op.

 

Naast reguliere rijopleidingen bieden wij lessen met een auto die speciaal is aangepast voor mensen met fysieke beperkingen.

Heeft u bijvoorbeeld verminderde mobiliteit in uw rechterarm of -been? Dan kunnen wij u ondersteunen met een auto waarin u alle handelingen met links kunt uitvoeren.

 

Wanneer medische redenen het autorijden in een gewone auto niet langer mogelijk maken, bieden wij ook lessen in een brommobiel.

Dit voertuig, dat maximaal 45 km per uur rijdt, kunt u besturen met een bromfietsrijbewijs.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kom gerust langs.

Veiligheidsregio Midden-West Brabant

Laad jij ook accuraat?

 

Rijd je graag op je elektrische fiets of scooter? Met deze simpele tips gaat jouw accu langer mee en verklein je kans op brand!

 

Eén op de drie Nederlanders gebruikt een e-bike. In ons land worden sinds 2022 jaarlijks meer e-bikes verkocht dan ‘normale’ fietsen. Je kunt dus zeggen dat elektrische fietsen populair zijn. Dat geldt ook voor elektrische scooters, brommers en scootmobiels.

 

Geniet langer van je accu én verklein de kans op brand
Je wilt zo lang mogelijk blijven genieten van je elektrische fiets. Door de accu op de juiste manier op te laden gaat deze minder snel kapot. En heel belangrijk, je verkleint de kans op brand. 

Tips en informatie over veilig laden.

 

De Nationale Brandpreventieweken
Brandweer Nederland vraagt aandacht voor het veilig laden van e-bikes. Sinds 2020 zijn in Nederland meer dan 300 branden, met ernstige of minder ernstige gevolgen, veroorzaakt door accu's van elektrische fietsen. Goed omgaan met de accu en veilig opladen kan brand voorkomen. Daarom geven we inwoners hierover handige tips. Samen met BOVAG en de RAI Vereniging zijn de veiligheidsregio's in Nederland de campagne Ik Laad Accuraat gestart. 

Tips over brandveiligheid in en om de woning.

Repair Café Drimmelen

Tekst volgt

Centrum voor vitaliteit

Tekst volgt